Zonnevlecht, Gezondheidscentrum in Budel

Specialisatie Elektrisch Ontharen

Specialisatie Elektrisch Ontharen

Permanente ontharing vormt tegenwoordig een belangrijk onderdeel binnen de schoonheidsbranche. Veel mensen willen graag definitief af van ongewenste haren op bepaalde delen van het lichaam. De flitsmethode zoals IPL en VPL zijn populair, daar deze het minst intensief en pijnlijk zijn. Echter deze methoden zijn niet geschikt voor personen met blonde, rode en grijze haren. Voor deze kleur haren is alleen elektrisch ontharen geschikt en daarom kunnen we ook niet zonder deze methode.

De specialisatie elektrisch ontharen is een succesvolle uitbreiding voor uw salon. De 6-daagse opleiding, zoals wij die in samenwerking met nemPRO aanbieden, sluit volledig aan voor het behalen van de branchediploma specialisatie elektrisch ontharen bij de ANBOS. Indien u in bezit bent van een diploma van deze specialisatie, is het mogelijk voor uw cliënten om een vergoeding van de behandeling te ontvangen via de zorgverzekeraar. Tevens kunt u uw behandelingen en vaardigheden met het elektrisch ontharen apparaat uitbreiden door middel van de cursus ‘verwijderen van huidoneffenheden'. Hierin leert u hoe u naast het verwijderen van ongewenste haren, ook huidoneffenheden op een specialistische wijze kan verwijderen.

Kortom, met de specialisatie elektrisch ontharen geeft uw salon een onderscheidend vermogen en kunt u zich verder ontwikkelen en verbreden!

Inhoud


Elektrisch ontharen is niet pijnloos. De instelling van de stroomsterkte kan worden aangepast, op deze manier kan iedere cliënt goed worden behandeld in lijn met zijn/haar pijngrens. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot soms jaren. Dit is afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied en de aanwezigheid van de hoeveelheid haren op het betreffende gebied. Met elektrisch ontharen worden storende haren in het gezicht of op het lichaam definitief verwijderd. Haar voor haar wordt verwijderd middels een minuscuul naaldje met stroom dat de haarwortel definitief vernietigd. Er bestaan verschillende methodes van elektrisch ontharen: diathermie (gelijkstroom) en de blendmethode (gelijkstroom in combinatie met wisselstroom) Beide methoden kunnen worden ingezet voor elektrisch ontharen, afhankelijk van de haarsoort en huidtype.

De 6-daagse opleiding elektrisch ontharen bestaat uit een theoretisch en praktisch gedeelte, hierin komen de volgende onderwerpen aan bod:

Theorie:
- Anatomie, pathologie en fysiologie van de haar
- Soorten haar, embryonale ontwikkeling
- Elektriciteitsleer
- Blendmethode
- Diathermie methode
- Laser
- Naaldgebruik
- Hygiëne en omgangskunde
- Indicatie en contra-indicaties
- Pathologie/ wondgenezing

Praktijk:
- Uitleg apparatuur
- Naaldgebruik
- Instellingen
- Bepalen pijngrens
- Diathermiemethode
- Blendmethode
- Nabehandeling

Doel en opzet


De specialisatie elektrisch ontharen is gebaseerd op de basisopleiding schoonheidsverzorging, wij verwachten dan ook dat u reeds in het bezit bent van het diploma schoonheidsverzorging. De opleiding wordt verzorgd in samenwerking met nemPRO, en voldoet aan de exameneisen die zijn gesteld vanuit de Branchekwalificatiestructuur. Daarmede kunt u zich opgeven voor het branche examen specialisatie elektrsich ontharen (niveau 4).

Wij streven ernaar dat al onze studenten na afloop van de opleiding over gedegen kennis en vaardigheden beschikken om cliënten goed te behandelen en het branchediploma succesvol kunnen behalen.

Details

Opleiding
 Specialisatie elektrisch ontharen
 Lesdagen 6 lesdagen
 Tijd 9.30u tot 16.00 u
 Examen landelijke theorie-en praktijkexamen
 Vooropleiding In bezit van diploma schoonheidsverzorging (niveau 3)
 Kledingvoorschrifen 

 Het is verplicht tijdens de praktijkdagen professionele
 witte kleding/jas te dragen

 Lesmateriaal Inclusief syllabus, exclusief apparatuur *
 Opleidingskosten

 Inschrijfgeld € 75,00
 Lesgeld € 1.395,00

 

* Indien u niet beschikt over een apparaat ten behoeve van elektrisch ontharen, kunt u via nemPRO de apilus junior huren, informeer vrijblijvend naar de kosten.

Kalender

Overzicht van de actuele cursus- en opleidingsdata 2016-2017. 


Klik hier voor de kalender