Hoe drink jij je water? IJskoud? Met of zonder medicatie resten, hormonen, plastic en pesticiden? 

 

De verleiding om ijskoud water te drinken is natuurlijk groot met deze zomerse temperaturen, maar je spijsvertering wordt hier niet heel blij van. Ook je lichaamstemperatuur moet na het drinken van ijskoud water weer stijgen en hierdoor krijg je het alleen maar warmer. 

Zelf probeer ik vaak mijn eigen fles mee te nemen, maar liever niet gevuld met “gewoon” kraanwater. Het water uit onze kraan gaat eerst in de waterfilter. De meerstappenfilter in de waterkan filtert meer dan 99% van onder andere medicijnen, pesticiden, hormonen en chemicaliën uit het kraanwater. Door de mineraalstenen in het water wordt het water gemineraliseerd en door de filter wordt het water Alkalisch, wat weer een positief effect heeft op je zuur-base balans! 

Niet alleen kraanwater, maar zelfs ook slootwater kan gefilterd worden. Mineraalbronwater, zoals wij dat kennen, ontstaat doordat regenwater langzaam door diverse bodemlagen sijpelt. Hierdoor wordt het gefilterd, neemt het belangrijke mineralen en spoorelementen op en komt het in contact met het aardmagnetisch veld. De waterfilter volgt precies dit proces! 

Mijn meerstappenfilter gaat al jaren mee. Enkel de filters moeten 1 keer per jaar vervangen worden en de mineraalstenen 1 keer in de 3 jaar.

 

Tekst: ByAnouk Orthomoleculair therapeut