Gezond brood, bestaat dat wel?

Dit broodrecept met MorgenStund' is basisch en gezond!

Wij, Nederlanders, zijn opgegroeid met een boterham (met kaas). Inmiddels is er al veel geschreven waarom brood wel of niet gezond zou zijn.

Met name de tarwe in ons brood zou minder goed zijn voor onze gezondheid. Zo zou het kunnen zorgen voor klachten als vermoeidheid, darmproblemen, diabetes, huidaandoeningen en allerlei ontstekingen in het lichaam.

Carnaval is voorbij, tijd voor vasten!

Frisse kick voor lichaam, geest en ziel: carnaval is voorbij en de vastentijd begint vandaag!

Wist je dat vasten als een intern reinigingsproces wetenschappelijk bewezen effecten heeft op je gezondheid? Een onderzoek door de Universiteit van Zuid-Californië heeft aangetoond dat 72 uur onthouding van voedsel het volledige immuunsysteem kan regenereren.

Basische voeding

Balans is key!

Planten en kruiden kunnen veel meer voor ons betekenen dan we denken!
Planten ademen, voeden en genezen ons. Ze zijn licht verteerbaar en rijk aan vitamines, mineralen, enzymen, plantaardige eiwitten, essentiële vetzuren, vezels, water en levensenergie. Planten bevatten géén antibioticaresten, hormonen en cholesterol. Win-win dus!

Basische glutenvrije recepten

Voeding is een belangrijk onderdeel voor de zuur-base balans. Voor een goede zuur-base balans is het noodzakelijk dat zo’n 80% van je voeding uit basische voeding en slechts 20% uit zuurvormende voeding bestaat. Met Morgenstund ben je verzekerd van een overschot aan base tijdens je ontbijt, tussendoortje en lunch. Begin je ochtend bijvoorbeeld met Morgenstund pap, granola of maak in het weekend lekkere pannenkoeken voor het hele gezin.

Gratis pH waarde test

Wil jij weten of je zuur-base balans in evenwicht is? Vraag hier een gratis pH waarde test aan.

Nieuwsbrief

Wil je de lekkerste basische recepten, handige gezondheidstips en leukste aanbiedingen ontvangen? Schrijf je dan nu in voor de Zonnevlecht nieuwsbrief!

P. Jentschura biedt een innovatief assortiment aan op het gebied van biologische basenvormende levensmiddelen en basische lichaamsverzorging, dat voldoet aan de hoogst mogelijke kwaliteitseisen.