Zonnevlecht, Gezondheidscentrum in Budel

Rayonex Ontzuringsproducten

RAYONEX VITAALSTOFKUUR

De opname van mineraalstoffen, sporenelementen en vitamines is voor het functioneren van onze stofwisseling van groot belang. Maar milieugif, additieven, warmtebehandeling en conservering laten deze vitaalstoffen steeds meer uit onze voeding verdwijnen. De hoeveelheid belastende zuren neemt echter steeds meer toe. Ook het genot van sigaretten en alcohol en vooral fysische en psychische stress veroorzaken een verhoogde zuurproductie. De mens verzuurt. Bovendien veroorzaken bacteriën die niet in onze darmflora thuishoren een verdere toename van de zuurproductie. Deze overtollige zuren tasten de reserves aan mineraalstoffen van ons lichaam aan. Allereerst voelt men zich moe en futloos. Ons prestatievermogen neemt af.

Wat kan men daartegen doen?

Belangrijk is een aanpak die op het geheel gericht is. De zuur-base-huishouding moet in evenwicht gebracht en de darmflora gereinigd worden. Deze beide therapiedoeleinden kunnen met de Rayonex-Vitaalstofkuur worden bereikt. De Rayonex-Vitaalstofkuur is een kuur voor een maand dat uit vier producten bestaat: Rayobase, Rayosole, Rayovita en Rayoflora. Alle drie de producten werden met behulp van de bioresonantie volgens Paul Schmidt ontwikkeld. Met het toedienen van basische mineraalstoffen worden zuren geactiveerd en geneutraliseerd. Basische vol- en voetbaden stimuleren de afvoer van overtollige slakken. Verder volgt een darmsanering met probiotische bacterieculturen en de stabilisering van de stofwisseling met behulp van sporenelementen, vitamines en secundaire plantenstoffen.

Rayobase

Rayobase is een basenpreparaat met een uitgebalanceerde combinatie van basische mineraalstoffen in poedervorm. Mineraalstoffen zijn levensnoodzakelijke verbindingen en daarom onmisbaar voor het menselijk lichaam. Ze zijn vooral van belang voor de ontgifting, doordat zij overtollige zuren binden en neutraliseren. Naast de mineralen kalium, calcium en magnesium bevat Rayobase het sporenelement zink en kiezelaarde. Rayobase is op een hoge basische pH-waarde ingesteld. Deze hoge pH-waarde brengt een sterke polaire activiteit met zich mee, die een snelle opname en milde regulatie van het zuur-base-evenwicht tot gevolg heeft.

Dagelijkse hoeveelheid en gebruik

Drink 2 keer per dag een zakje Rayobase opgelost in water, ca. 30 minuten voor of ca. 2 uur na een maaltijd. Open het zakje bij de inkeping en doe de inhoud van het zakje in een glas warm water (200 ml - 250 ml). Rayobase met een kunststof lepel omroeren. Rayobase hoeft niet volledig te zijn opgelost. Dagelijkse consumptie

Mineralen / sporenelementen

in 100g poeder

in de aanbevolen dagelijkse dosis (2 sachets)

% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH)

calcium

10,7 g

750 mg

94 %

kalium

7,4 g

520 mg

26 % *

magnesium

5,0 g

350 mg

117 %

kiezelaarde

0,86 g

60 mg

-

zink

0,16 g

11 mg

75 %

* volgens de D-A-CH-referentiewaarden (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland)

Samenstelling
Zuurregulatoren, natriumhydrogeencarbonaat, calciumcarbonaat, magnesium-carbonaat, kaliumcarbonaat, kiezelaarde, zinkgluconaat

Rayosole

Rayosole is een sensitief basisch badproduct van natuurlijke mineraalzouten, edelstenen en basische componenten. Basische vol- en voetbaden, basische wikkels en sokken stimuleren de uitscheiding van zuurslakken via de huid. De nieren worden ontlast. De zich in de Rayosole bevindende Himalayazouten bevatten een uitgebalanceerd mengsel van sporenelementen, die tijdens een bad via de huid door het lichaam worden opgenomen. Met hun ontslakkende en opbouwende werking stimuleren de uitgekozen edelstenen het ontslakkingsproces en de daaropvolgende regeneratie. Een bad in Rayosole ondersteunt de natuurlijke verzorging van uw huid.

Samenstelling

Himalayazout, natriumhydrogeencarbonaat, kaliumcarbonaat, magnesiumcarbonaat, barnsteen, rozenkwarts, amazoniet, agaat

Dosering volbad:
- 100 liter water
- 500 g Rayosole (= 1 zakje)

Dosering voetbad:
- 10 liter water
- 50 g Rayosole

Dosering wikkel / sokken:
- 5 liter water
- 50 g Rayosole

Vol- en voetbad

Vul de badkuip met warm water of doe warm water in een bak voor een voetbad (ca. 37 °C) Laat de juiste hoeveelheid Rayosole in het badwater oplossen. Neem een bad gedurende tenminste 30 minuten. Ideaal is een badduur van 1 uur. Wrijf de uittredende zuurslakken elke 5 - 10 minuten met een massagespons of -borstel af. Dep uw huid na het baden droog. Niet met crème insmeren.

Wikkel en sokken

Vul een bak met 5 l warm water (37 °C). Laat 50 g Rayosole in het water oplossen. Voor een wikkel weekt men een katoenen handdoek, voor sokken een paar katoenen kniekousen 5 minuten in de Sole in Wring de handdoek resp. de sokken flink uit. Leg de Solewikkel op de gewenste plek (nieren, lever, kuiten) of trek de Solesokken aan. Dek de Solewikkel met een droge handdoek af. Over de Solesokken trekt u een paar droge katoenen kniekousen aan Inwerktijd: minstens een uur, het beste de hele nacht. Bij koude voeten is een bedkruik aan te bevelen. Optimalisering van de ontslakkende werking door oriëntatie op de maan. Vanuit energetisch oogpunt is het aan te bevelen tenminste twee volbaden per maand georiënteerd aan de maanstanden te nemen. Ervaring leert dat de ontslakkingsprocessen kort na volle maan en opbouwende processen kort na nieuwe maan optimaal verlopen.

Rayovita

De vitale sporenelementen en vitamines in de Rayovita vervullen belangrijke functies bij de stofwisseling. Ze versterken afweer- en ontgiftingsmechanismen en vervullen belangrijke taken bij de neutralisering en uitscheiding van zuren. Rayovita bevat zuiver plantaardige ballaststoffen (prebiotica), die de groei van de bacteriën in de Rayoflora stimuleren, en antioxidanten, die agressieve zuurstofdeeltjes onderscheppen. Rayovita is in de instantdrank op een zure pH-waarde ingesteld en heeft daardoor een hoge polaire activiteit, die de opname van de bevatte sporenelementen en vitamines kan stimuleren. Dagelijkse hoeveelheid en gebruik Drink 1 x dagelijks een sachet Rayovita opgelost in water. Gunstig is het gebruik voor het middagmaal. Open het zakje bij de inkeping en doe de inhoud van het zakje in een glas warm water (200 ml - 250 ml). Rayovita met een kunststof lepel omroeren. Rayovita hoeft niet volledig te zijn opgelost.

Dagelijkse hoeveelheid

vitamines/sporen-elementen

in 100 g poeder (ook bij de sporenelementen)

in de aanbevolen dagelijkse dosis (1 sachet)

% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH)

vitamine A

20 mg

400 mg RE

50 %

vitamine E

0,5 g

10 mg

100 %

vitamine C

3 g

60 mg

100 %

vitamineB1

70 mg

1,4 mg

100 %

vitamine B2

80 mg

1,6 mg

100 %

niacine

850 mg

17 mg

94 %

vitamine B6

100 mg

2 mg

100 %

folzuur

10 mg

200 mg

100 %

vitamine B12

0,05 mg

1 mg

100 %

biotine

7,5 mg

150 mg

100 %

pantotheenzuur

300 mg

6 mg

100 %

ijzer

200 mg

4 mg

29 %

zink

110 mg

2,25 mg

15 %

seleen

1,5 mg

30 mg

-

chroom

1,5 mg

30 mg

-

koper

50 mg

1000 mg

-

mangaan

50 mg

1 mg

-

molybdeen

1,25 mg

25 mg

-

magnesium

4,98 g

99,5 mg

33 %


Samenstelling
Inuline, magnesiumcitraat, vitamine C (Acerola), dextrose, vitamine E, zink, niacine, ijzer, oligofructose, chroom, seleen, pantotheenzuur, koper, mangaan, vitamine A, vitamine B6, druivenpittenpoeder, vitamine B1, vitamine B2, vitamine B12, folzuur, biotine, molybdeen

Rayoflora

Rayoflora bevat een uitgebalanceerde combinatie van probiotische micro-organismen (probiotica) en zuiver plantaardige ballaststoffen (prebiotica). De 11 stabiele bacterieculturen, die de Rayoflora bevat, beïnvloeden het evenwicht van onze darmflora positief. De ballaststoffen stimuleren de groei van de bacteriën. Het uitgebalanceerde mengsel pro- en prebiotica in de Rayoflora ondersteunt de opbouw van een stabiele darmflora. Een darmflora die in evenwicht is vermindert het ontstaan van zuren in de darm, is voor een gezonde spijsvertering belangrijk en versterkt het immuunsysteem.

Dagelijkse hoeveelheid en gebruik

Drink 1 x dagelijks een sachet Rayoflora opgelost in water. Gunstig is het gebruik 's avonds voor het slapen gaan. Open het zakje bij de inkeping en doe de inhoud van het zakje in een glas warm water (150 ml - 200 ml). Rayoflora met een kunststof lepel omroeren. Laat de Rayoflora 5 minuten staan, voor het opdrinken. Rayoflora hoeft niet volledig te zijn opgelost.

Samenstelling
Rijstzetmeel, maltodextrine, inuline, bacterieculturen, FOS (fructo-oligosaccharide), enzymen, vanillepoeder (natuurlijk), 11 Bacterieculturen Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium lactis, Bifidobacterium longum, Enterococcus faecium, Lactococcus lactis, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus salivarius, Lactobacillus sporogenes.

De bacterieconcentratie van de Rayoflora bedraagt tenminste 1x109 per gram.