Zonnevlecht, Gezondheidscentrum in Budel

P. Jentschura natuurlijke ontzuringsproducten

MIJN BASENKUUR

- Basisch-minerale lichaamsverzorging met pH-waarde 8,5
- Zuiver plantaardig mineraalaanbo
- Basische huid-, lichaams- en voetverzorging
- Mijn betrouwbare begeleiders bij ontslakkings- of
- Cellulitekuren, bij vasten of bij een dieet

P. Jentschura Wurzelkraft
Plantaardig voedingssupplement

Een echt levensmiddel van bloempollen, lecithine, soja-eiwit, pompoenpitten, zoete amandelen, graanenzymen, een mengsel van 77 kruiden, specerijen, vruchten en groenten, tarwekiemen. Wurzelkraft het mineraalproduct op een brede, zuiver plantaardige basis, zonder conserveermiddelen, zonder kleurstoffen en zonder kunstmatige aroma's. Wurzelkraft bevat volgens wetenschappelijke analyses in zijn zuivere samenstelling de vitamines A, B1, B2, B6, B12, C, E en D.


Toepassingsmogelijkheden toebereiding en tradities P. Jentschura Wurzelkraft

Plantaardig voedingssupplement. Onze huidige VOEDINGSMIDDELEN verdienen terecht de naam LEVENSMIDDEL niet meer. Ze zijn meestal industrieel vervaardigd, gekookt, ingevroren, of op een andere manier voorbehandeld. Hun grondstoffen zijn vaak in monoculturen op verarmde voedingsbodems geteeld. Zulke kant-en-klare producten zijn arm aan vitaliserende stoffen en levensenergieën. Veel mensen zijn tegenwoordig echter gedwongen gedurende hun werk in de kantine, in een restaurant of snackbar te eten. Daarom is het noodzakelijk ontstane tekorten door een natuurlijke, plantaardige voeding of door geschikte voedingssupplementen aan te vullen. Hiervoor is Wurzelkraft uitermate geschikt. Dit voedingssupplement bestaat uit in totaal 83 wortels, groenten, vruchten, zaden en kruiden. Vermeng Wurzelkraft met pap, müsli, appelmoes of yoghurt. Ook kunt u Wurzelkraft in soep of dranken oplossen. Deze mogen echter niet warmer zijn dan de normale eettemperatuur. Boven de 45 C verliezen de vitamines, enzymen, aminozuren en andere vitaliserende stoffen van Wurzelkraft hun werking.

Ook als kruidenmengsel voor tomaten, salades, jonge kaas, pizza, boter enz. is Wurzelkraft zeer geschikt. Wurzelkraft kan ook puur via het speeksel worden opgenomen. In de mond kunnen al bij het begin van de spijsvertering via de slijmvliezen van mond- en keelholte waardevolle voedingsstoffen door het lichaam worden opgenomen.

Normaal gebruikt men van Wurzelkraft drie tot vijf theelepels per dag bij de maaltijden. Oudere mensen, zwangere vrouwen of sportbeoefenaars hebben een aanzienlijk hogere behoefte. Deze ligt bij ongeveer vijf tot acht theelepels per dag

P. Jentschura 3x3 Haarwater
Vitaliserend haarwater


3x3 Haarwater bevat 21 etherische oliën, ethylalcohol, aqua en zuurstof. De fles 3x3 Haarwater is van een goed sluitende beschermdop voorzien. Bij het openen moet u de fles stevig vasthouden en de dop tijdens het aftrekken naar rechts draaien.

Toepassingsmogelijkheden, toebereiding en tradities P. Jentschura 3x3 Haarwater
Vitaliserend haarwater. Ontelbare haren worden via de hoofdhuid van veel belangrijke voedingsstoffen voorzien. 3x3 Haarwater ondersteunt dit met zijn stimulerende werking. Enkele druppels 3x3 Haarwater moeten twee tot drie keer met een pipet zuinig op de hoofdhuid worden gedruppeld en zacht ingemasseerd. 3x3 Haarwater kan ook in combinatie met basisch loog (Meine Base) en/of gemengd met vitamine E worden aangebracht.

P. Jentschura 7x7 Kruidenthee
Kruidenthee


Onze levensmiddelen vormen de basis van een gezond organisme met zijn basisfuncties assimilatie, circulatie, uitscheiding en ontspanning. P. Jentschura 7x7 kruidenthee bevat in de 49 kruiden, zaden, specerijen, wortels, vruchten en bloemen een grote hoeveelheid van sporenelementen en mineralen. Veel van de gebruikte kruiden komen uit de vrije natuur. De uitgebalanceerde samenstelling van het kruidenmengsel zorgt voor de unieke, aangename smaak en de goede verteerbaarheid van de P. Jentschura 7x7 kruidenthee.

Toepassingsmogelijkheden, toebereiding en tradities P. Jentschura 7x7 Kruidenthee
Een kruidenthee uit 49 kruiden. Gebruik voor 1 l water één eetlepel 7x7 kruidenthee en voor een kop een halve theelepel. Strooi de kruiden in een kan en schenk er kokend water bij en roer het geheel kort om. Vervolgens laat men de kruiden drie tot maximaal 5 minuten trekken en giet ze dan door een zeef af.
De 7x7 kruidenthee kan dagelijks worden gedronken: in de zomer als koele dorstlesser, in de winter als warme huisthee. De thee is ook uitstekend geschikt voor diëten en vastentijden. Het is gebleken, dat twee tot drie koppen per dag, die 's morgens moeten worden gedronken, de ideale hoeveelheid zijn. Ervaren theedrinkers drinken naast hun dagelijkse hoeveelheid thee gedurende de hele dag 1,5 keer zoveel water. Hiervoor is mineraalarm water geschikt.

P. Jentschura MeineBase Badzout
Basisch badzoutconcentraat


Basische lichaamsverzorging met een pH-waarde van het badwater van ca. 8,5. Meine Base is uitstekend geschikt voor ligbaden, zitbaden en douchebaden, maar ook voor hand- en voetbaden. Voor speciale therapeutische toepassingen zijn er zoutsokken, zouthandschoenen, zouthemden en zoutkompressen. Ook voor massages, tandverzorging en basische spoelingen van neus, mond en keel is Meine Base zeer bruikbaar. Basische gezichtspeeling en basische kinderverzorging ronden het toepassingsspectrum af. Meine Base badzoutconcentraat is zeer zuinig in gebruik. Voor een ligbad heeft u drie en voor een zitbad één volle niet-afgestreken eetlepel nodig. Een volle, niet-afgestreken theelepel is voldoende voor de bereiding van zouthemden, -sokken, -kompressen, -spoelingen en voetbaden. Meine Base bevat in zeer fijne gemalen vorm de edelstenen agaat, bergkristal en onyx.

Toepassingsmogelijkheden, toebereiding en tradities P. Jentschura MeineBase

Houd de 10.000 jaar oude traditie van de lichaamsverzorging in stand! Al ten tijde van de oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen was lichaamsverzorging basisch. Voor de verzorging van uw lichaam gebruikt u natron, melk of basische zeep. Ook de kwarkwindsels uit grootmoeders tijd behoren tot de basische lichaamsverzorging. Vroeger werd zelfs voor de verzorging van ouderen vloeibare zachte zeep met een pH-waarde van meer dan 9,0 gebruikt. In deze beproefde traditie van basische lichaamsverzorging staat het badzoutconcentraat Meine Base met een pH-waarde van 8,0 - 8,5, afhankelijk van de beginwaarde en de hardheidsgraad van het leidingwater. Probeer de aangename werking van een bad of voetbad. Maak gebruik van zouthandschoenen, zoutsokken, zouthemden enz. voor een weldadige huid-, hand- en voetverzorging. Meine Base is ook uitermate geschikt voor de intieme hygiëne op het bidet.

De ideale badwatertemperatuur is 36 - 38 ºC. De duur van het bad moet tenminste 30 minuten bedragen. Ideaal is een tijdsduur van 45 - 60 minuten. Om de doorbloeding te stimuleren moet het lichaam regelmatig, om de tien minuten, met een ruw washandje of met een badborstel gewreven worden. Warme, basische baden zijn tijdens de koude jaargetijden een weldaad voor lichaam en geest. Verfrissende basische baden of zitbaden zijn zeer aangenaam tijdens de warme jaargetijden.

P. Jentschura MorgenStund'
Basenvormend ontbijt


Deze brei op basis van gierst en boekweit, met appel en ananas, met pompoenpitten, zonnebloempitten, zoete amandelen en amarant, is samengesteld, om een voor alle mensen verdraagzame en gelijkmatige gezond ontbijt aan te kunnen bieden: basevormend en ballaststofrijk, licht verteerbaar, omdat het glutenvrij en zowel cholesterolarm als ook purinearm is en zonder toegevoegde stoffen.

pH-meter

Met de pH-meter kan de zuurgraad (pH-waarde) van de urine betrouwbaar, snel en precies gemeten worden. Bij aanschaf van een pH-meter hoort een kalibreerset, reinigings- en bewaarvloeistof. Deze kunnen ook enkel nabesteld worden.

Reinigingsvloeistof pH-meter
Met behulp van de reinigingsvloeistof kan met de pH-meter reinigen.

Bewaarvloeistof pH-meter
Na gebruik van de pH-meter is het raadzaam om de pH-meter in de bewaarvloeistof te zetten voor een langere levensduur van de lens van de pH-meter.

Darmspoelingsset
De darm is een van de belangrijkste uitscheidingsorganen van ons lichaam. Met een spoelingset wordt de dikke darm voorzichtig gereinigd, om daardoor zijn natuurlijke functies van resorptie en uitscheiding te verbeteren. Vooral bij darmproblemen, zoals verstopping en tevens voor vastentijden is de spoelingset zeer aan te bevelen.

Neusspoelbeker
Met een neusspoelbeker houdt men de zeefbeen-, kaak- en voorhoofdsholte vrij en sterkt het afweersysteem van de gehele hoofd-, mond- en keelholte. Met behulp van de neusspoelbeker, gevuld met MeineBase Badzoutoplossing, wordt warm water door de neusholte gevoerd.

pH-strips
Met de pH-strips kan eenvoudig en snel de zuurgraad van urine, speeksel alsook van vloeistoffen, zoals bijv. badwater, gemeten worden. Bij het meten van de pH-waarden wordt een strip in de vloeistof ingedompeld, tot de kleuren niet meer veranderen. Aan de hand van de kleurenscala kan de pH-waarde afgelezen worden. Inhoud van de verpakking is 100 stuks voor de pH-waardebepaling pH 4,5 - 10

Basische Kousen
In de natuurgeneeskunde worden de voeten beschouwd als hulpnieren. Het principe van osmose zorgt ervoor dat zuren en gifstoffen via de huid uitgescheiden worden. De eliminatie van zuren, gifstoffen en schadelijke stoffen is bijzonder intensief via de voeten en de benen. De basische ontslakkingskousen en de basische voetbaden hebben hun werkzaamheid bewezen, zeker bij de aanvang van zuiveringskuren en vastenkuren. De basische kousen bestaan uit 1 paar onderkousen van 100% katoen en 1 paar bovenkousen van 100% scheerwol.